Відвідувачі туристичної виставки в Литві спробували Херсонщину на смак

0
136

У литовському Вільнюсі проходить виставка подорожей та туризму «ADVENTUR 2020». В рамках виставки команда Управління туризму та кірортів Херсонької обласної державної адмінстрації провела дегустацію місцевих смаколків – справжнього херсонського бекмесу та меду-суфле. Ароматний бекмес та ніжне суфле прийшлося до смаку відвідувачам тематичного заходу.

Корисні властивості бекмеса обумовлені наявністю в ньому органічних кислот, мінералів, вітамінів. Відсутність цукру робить його у багато разів кориснішим в порівнянні з цукровмісними сиропами. Цього року бекмес став справньою родзинкою фестивалю «Український кавун – солодке диво», що проходить кожного літа у Голій Пристані. Зварити смачний десерт навіть спробувала відома телеведуча Леся Нікатюк, що приїхала на Херсонщину спеціально для зйомок тревел-шоу «Le-маршрутка».

Сподобався литовцям і херсонський мед-суфле. Чорна смородина, шоколад, полуниця вдало відтіняють ніжний смак меду. Для приготування смаколику мед вимішують в певному режимі, після чого витримують при низьких температурах, тим самим формуючи й закріпляючи його ніжну консистенцію. Всі корисні властивості меду при цьому зберігаються, оскільки температурний режим суворо контролюється.

А ви вже куштували херсонські смаколики?

Нагадаємо, Херсонщина туристична представлена на арені «ADVENTUR 2020» окремим стендом «Kherson region». Презентація проходить під слоганом «Way to impression», адже промовиста фраза «Херсонщина — шлях до вражень» давно і міцно закріпилася за туристичною областю. А тим часом у області починаєтся реалізація проекту «Херсонські дороги вина та смаку», що має на меті ровиток еногастротуризму в Україні.