Учасники Фестивалю туристичної журналістики скуштували солодку візитівку Херсона

0
616

На Херсонщині завершився ХIV Фестиваль туристичної журналістики України. Фест уже ввосьме зібрав у Херсонській області професіоналів медіа сфери зі всієї країни. Організатори підготували незабутню триденну програму, що передбачала відвідування найяскравіших туристичних локацій області.

Перша зустріч учасників фестивалю відбулася в кафе «Amici». Гостям презентували солодку візитівку міста — торт «Херсон», розроблений місцевими кондитерами. Саме цей торт став переможцем конкурсу «Херсонський торт», який відбувся в обласному центрі під час свята відкриття туристичного сезону.

На конкурсі було представлено більше 40 тортів, у фіналі головний смаколик міста вибирали з 17 «претендентів». До складу шанованого журі ввійшли шість найвідоміших шеф-кондитерів з усієї України. Вимог було багато: смак, зовнішнє оформлення, строки зберігання, можливість транспортування на далекі відстані та, головне, асоціація, з обласним центром.

Учасники фестивалю у невимушеній атмосфері за ранковою кавою мали змогу продегустувати творіння херсонських майстрів кондитерського мистецтва.

Торт «Херсон» не тільки має оригінальний незабутній смак, але й зовсім не шкодить фігурі: коржі бізе і відсутність глютену роблять свою справу. Смаколик у буквальному сенсі навіває спогади про Херсонський край: смак абрикосів переплітається з ароматом грецьких горіхів.

— Ззовні ніби простий і зрозумілий, проте всередені непередбачено вишуканий та елегантний, дуже ніжний, смачний, ароматний і витончений, —  такими враженнями під час ранкової кави обмінювались гості Фестивалю туристичної журналістики.