Гола Пристань зустрічала гостей прес-тріпу «#ХерсонщинаНеймовірна» мальовничою набережною та смачним бекмесом

0
53

Учасників прес-тріпу «#ХерсонщинаНеймовірна», організованого Херсонською обласною державною адміністрацією спільно з компанією «МАУ» за підтримки Державного агентства розвитку туризму України в рамках Президентської ініціативи «Мандруй Україною» вітала мальовнича Гола Пристань.  Мер міста Олександр Бабич провів екскурсію для журналістів, розповівши найцікавіші сторінки голо пристанської історії та новітні здобутки.

Перші згадки про населений пункт датуються 1709 роком. Того року козаки Олешківської Січі заснували на місці сучасного міського причалу перевіз під назвою Голий, звідки й пішла назва сучасного міста. Подейкують, що така ідея виникла через особливості місцевості – тут були тільки вода й пісок.  Місто розташоване на лівому березі річки Конка й частково охоплює береги озера Соляне.

Сучасна Гола Пристань – це зелений, доглянутий населений пункт, у якому є чудові умови для лікувального, зеленого та спортивного туризму. Що ж обов’язково треба подивитися у Голій Пристані, дізнаємося далі. Пізніше керівники проєкту «Зелені Хутори Таврії» провід для журналістів дегустацію унікального місцевого продукту – кавунового меду під назвою бекмес.

Бекмесом заведено називати східний десерт, створений шляхом випарювання фруктового або ягідного соку до отримання густої маси. Для створення солодощів використовуються найрізноманітніші види фруктів, ягід і навіть овочів, а от на Херсонщині бекмес готують з кавуна. Після випарювання сік стає дуже густим і відмінно зберігається протягом тривалого часу. Завдяки простоті обробки, бекмес зберігає більшість корисних елементів, що містяться в основному продукті. Цей десерт рекомендують людям, що страждають на анемію або іншими захворюваннями крові. У багатьох східних країнах бекмес включають в раціон в період відновлення організму після перенесених важких захворювань